Tallers de Mindfulness per a mares i pares amb fills amb discapacitat Nexe Fundació. Maig 2017

shooshanig-berumen-24963 Aquest mes d’abril, des de Nexe us proposem dos Tallers de Mindfulness adreçats a vosaltres, mares i pares. Un serà en horari de matí i l’altra al vespre (per facilitar la vostra participació). Ara, aprofito aquest espai per a explicar-vos què és i com us pot ajudar.

En català, Mindfulness es tradueix com “atenció plena” i el Taller consisteix en un entrenament de la ment, dirigit a disminuir l’estrès (o el malestar) i augmentar la sensació de calma i per tant, de benestar.

Una metàfora que utilitzem sovint per a descriure el que aconseguim amb les tècniques de Mindfulness és el Surf, diem que “no pots parar les onades, però si aprendre a surfejar”. Això vol dir que a la vida ens trobem tots amb reptes i circumstàncies que són difícils i que no podem evitar, però davant d’aquestes tenim l’opció de caure, esgotar-nos mirant de mantenir-nos a l’aigua sense ofegarnos o bé…aprendre a surferjar les onades, seguir el seu ritme pujant quan pugen, baixant quan baixen.

Portat a la vida quotidiana, significa que no podem canviar el que ens passa, però si l’actitud amb la que ens ho prenem. Així, després del Taller, la sensació amb la que es queden la majoria dels participants és que no els ha canviat la vida, sinó que han canviat ells/es. (Podeu veure com ho han viscut la Carol i la Mònica en aquest vídeo)

Hi ha molts tipus de programes de Mindfulness. El que us oferim ara ja l’hem fet en dues edicions anteriors i està adaptat a la realitat de les famílies que tenen fills amb discapacitat, amb el valor afegit que els participants comparteixen una situació semblant.

El Taller té una durada de 8 setmanes, en sessions de 2 hores un cop per setmana. Malgrat us pugui sorprendre, té sentit que sigui llarg, perquè el que busquem són canvis profunds en la manera de fer de cada persona, i això no s’aconsegueix amb poc temps.

Al llarg del taller, es va alternant teoria amb dinàmiques de grup, lectures i tècniques específiques com la meditació, atenció en el moviment, etc. Però la part més importants son les pràctiques que hi ha entre sessió i sessió, en la que posarem atenció en algun aspecte concret de la nostra vida quotidiana o la manera com actuem, pensem o sentim.

Tot plegat, aparentment molt senzill, però els canvis que s’aconsegueixen són realment significatius. Així que us animo a que ho comproveu per vosaltres mateixos.

INSCRIPCIÓ: en aquest ENLLAÇ

HORARI: Us fem dues propostes (a escollir una):

Taller Vespres: els dilluns de 19 a 21h
DES DEL: 8 de maig
FINS AL: 26 de juny

Taller Matí: els dimecres de 11 a 13h
DES DEL: 3 de maig
FINS AL: 21 de juny

LLOC: Centre de Recursos de Nexe Fundació. Travessera de Dalt, 100. Barcelona.

FACILITADORA: Àngels Ponce. Instructora de Mindfulness (nivell Practicum en MBSR de l’Institut EsMindfulness de Barcelona)


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s